В розділі: Своїми руками
В розділі: Краса і Здоров'я
В розділі: Цікаво знати
В розділі: Своїми руками
В розділі: Психологія
В розділі: Цікаво знати
В розділі: Краса і Здоров'я
  • Цікаво знати
  • Сад і Город
  • Здоров'я
» » Що таке Шенгенська віза?

Що таке Шенгенська віза?

Категорія: Відпочинок Переглядів: 1 619 Коментарів: 0 Додав: remo Час:

Ті, хто вперше вирішує виїхати за кордон, помандрувати по країнах Європи, задається питанням: «Що для цього потрібно?» В першу чергу, для цього потрібно отримти дозвіл на в'їзд до  країни у вигляді візи. Ось про неї якраз і піде мова в даній статті ...

 

Отже, 26 березня 1995 року набула силу Шенгенська угода, метою якої було скасування паспортно-візового контролю на кордонах держав Європейського Союзу. Це дозволило людям максимально безперешкодно і без проведення паспортного контролю перетинати кордони держав що входять до Шенгенської Зони. Однозначно це простіше і зручніше ...

Що таке Шенгенська віза?

 

Фактично дана угода діє в 27 європейських країнах, до цього списку увійшли:

Австрія Бельгія Угорщина

Німеччина Греція Данія

Ісландія Іспанія Італія

Латвія Литва Ліхтенштейн

Люксембург Мальта Монако

Нідерланди Норвегія Польща

Португалія Словаччина Словенія

Фінляндія Франція Чехія

Швейцарія Швеція Естонія

Ірландія і Великобританія так само підписали шенгенську угоду, проте вирішили залишити паспортно-візовий контроль. Для в'їзду в ці країни необхідно відкривати окремі візи. Готуються увійти в шенгенську зону Румунія і Болгарія.

Відкривати візу можна в Консульстві або Візовому відділі при Посольстві тієї країни, в яку ви прямуєте. Консульські відділи знаходяться у великих містах, таких як: Київ, Харків, Львів, Донецьк. У посольствах різних країн - різні вимоги до наданих документів; десь може бути потрібна якась додаткова довідка або ксерокопія, а десь ні. Але вимоги до основних документів скрізь однакові.

 

Необхідні документи для отримання шенгенської візи:

- Закордонний паспорт, причому його термін дії повинен бути не менше 120 днів на момент повернення з закордону.

- Анкета консульства країни з вашими контактними телефонами

- 2 кольорових фотографії, суворо відповідні вимогам Шенгенських Консульств

- Копія ідентифікаційного коду

- Копія всіх внутрішніх сторінок громадянського паспорта

- Копія свідоцтва про народження

- Довідка з місця роботи із зазначенням займаної посади і окладом (не менше 3500 грн.)

- Сплачена бронь в готелі чи хостелі на стільки днів, наскільки вам потрібна віза

- Довідка про покупку валюти на суму з розрахунку не менше 50 євро на 1 день перебування закордоном, або виписка  банківського рахунку

 

Найпростіше оформити візу для студентів до 21 року денної форми навчання; їм потрібно менше документів і надається ряд пільг. Для оформлення візи їм необхідно надати крім перерахованих вище документів, копію студентського та довідку з місця навчання.

За оформлення візи стягується консульський збір у розмірі 35 євро, за винятком пільгових категорій населення: студенти до 21 року, інваліди, діти до 18 років.

Що таке Шенгенська віза?

Для країн Шенгенської зони дійсна віза, відкрита в Посольстві будь-якої з країн Шенгену, що дає право вільно пересуватися всередині всіх держав. Однак існує одне негласне підступне правило: країною в'їзду в Шенгенську зону має бути та, в Посольстві якій вам відкрили візу. Інформація про повну відсутність контролю між країнами Шенгену - не вірна. Як правило, контрольні процедури на умовних межах проводять представники країн з більш високим рівнем життя. Використовуючи при цьому крім паспорта і «фейс-контроль». Будьте готові відповісти на питання пов'язані з метою вашого візиту, маршрутом і бронею готелю (хостелу). Але не лякайтеся, такі випадки трапляються не так вже й часто, і швидше за все вас ніхто не буде перевіряти.

 

Типи шенгенської візи:

Шенгенська віза буває двох видів: одноразова і багаторазова (мульти віза). Одноразова дає право на один в'їзд в зону Шенгену тільки через ту країну, віза якої у вас в паспорті. Мульти віза дозволяє неодноразово перетинати кордон нашої держави з країнами Шенгенського договору протягом 30-90 днів.

Категорії віз:

Категорія А - дає право на перебування в транзитній зоні аеропорту країни, але не дає можливості переміщатися всередині країни.

Категорія B - транзитна віза, видається з метою перетину території однієї країни для проходження в іншу країну-учасницю. Термін транзиту не перевищує 5 днів.

Категорія C - короткострокова віза, дійсна для одного або декількох в'їздів, загальна тривалість перебування не може перевищувати трьох місяців.

Категорія D - національна віза на термін перебування, що перевищує 90 днів.

FTD і FRTD - спеціальний тип візи, що видається тільки для транзиту між основною територією Росії та Калінінградською областю.



Сподобалася стаття. Натисніть на кнопки соцмереж і поділіться нею зі своїми друзями:
Ще цікавих матеріалів з нашого сайту:

Додати коментар
Ім'я:*
E-Mail:
b
i
u
s
|
left
center
right
|
emo
url
leech
color
|
hide
quote
translit
Введіть код: *